Книжевна дружба и размена на книги во кафе-книжарница Магор!

Драги љубители на книги, во случај да ви недостасуваат интересни книжевни настани, викендов имате одличен и интересен настан кој не смеете да го пропуштите!

Во сабота (9 декември), во периодот од 17 до 19 часот, во кафе-книжарницата Магор ќе се одржи Книжевна дружба и размена на книги. Овој настан се организира на иницијатива на љубителите на книги од групата „Размена на книги“.

books-149565757-peter-macdiarmid-getty-compressor

Ова е одлична можност да се запознаете и да се дружите со други луѓе кои се заљубени во книгите, а освен тоа, распоредот е навистина интересен. Според официјалниот настан на Фејсбук, ќе има неколку различни активности, како на пример: книжевно бинго, состанок на слепо со книга, размена на книги по принципот донеси 1, земи 1 и слично. Освен тоа, оваа дружба има и хумантирен карактер и ќе има определено место за кутија за донации за Клиниката за детски болести – Скопје.

За повеќе информации, погледнете го официјалниот настан на Фејсбук.

Нема изговори, во сабота – книгата под рака и право во Магор!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s