Познат датумот и локацијата на овогодинешниот Саем на книга!

На големо жалење, зданието во коешто се одржуваше Саемот на книга веќе не постои и сите љубители на книги и ентузијасти кои никогаш не го пропуштаат Саемот на книга беа загрижени и револтирани од најавите дека годинава нема да има Саем на книга.

child-in-a-bookstore

Сепак, судејќи според сите најави, Саемот на книга сепак ќе се одржи. Во едно интервју за МИА, г-динот Бојан Саздовски, претседателот на Македонската асоцијација на издавачи, ја откри локацијата и временскиот период во кој ќе се одржи Саемот за книга.

Па така, драги љубители и читатели, подгответе се: Саемот на книга ќе се одржи од 3 до 9 мај во Спортскиот центар „Борис Трајковски“! Ова ќе биде јубилеен, 30. Саем на книга!

Тука можете да го прочитате интервјуто на Бојан Саздовски за МИА и да се информирате за повеќе детали во однос на Саемот на книга!

Јас веќе почнав да си ја подготвувам листата со книги кои сакам да си ги имам во домашната библиотека!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s