Ѕирнете во оваа прекрасна домашна библиотека составена од 10.000 книги!

Мелба и Тед Ватли од Остин, Тексас (САД) имаат домашна библиотека од 10.000 книги! Замислете го тој прекрасен дом! Библиотеката е огромна и е поврзана со нивниот дом преку една патека. Библиотеката била дизајнирана од Карлос Хименез, професор на Универзитетот „Рајс“. И во библиотеката има 10 000 книги! (со зборови: ДЕСЕТ ИЛЈАДИ КНИГИ!!!)

whatleyone

Кога нејзиниот сопруг решил да се преселат во Остин, Тексас, Мелба решила да ги преземе работите во свои раце. Тие двајца во текот на животот собирале книги и се стекнале со значителна бројка книги. Тед е професор по историја, па така и самиот имал многу историски и биографски книги. Како активист и проучувач на Античка Грција, Мелба има огромна збирка од уметнички книги. Кога ги споиле книгите, нивната библиотека станала толку масивна, што им била потребна посебна градба во која ќе можат да ги соберат сите книги кои ги имаат.

whatley-3-1876x1251

Зарем ова не е сонот на секој љубител на книгите?

whatley-6-940x1410

whatley-5-940x1410

Извор.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s