Ѕирнете во ова прекрасно кафуле-книжарница во Картагина!

Доколку некогаш патот ве води кон Картагина, Колумбија, апсолутно морате да го посетите прекрасното кафуле-книжарница „Абако“ во стариот дел од градот. Кога ќе влезете внатре, кафулето е исполнето со книги од подот до таванот. Рај за сечии очи!

HMS-HEMIS-0886261 - © - LE TOURNEUR D'ISON Cyril

Секој може слободно да си отиде, да си нарача прекрасно колумбиско кафе и да ужива помеѓу сите тие книги додека чита книга. Ова прекрасно и удобно кафуле ужива огромна репутација и се смета за една од најдобрите книжарници во градот.

abaco-1024x667

Ова кафуле-книжарница постои од 2002 година, се работи за мирно место во кое уморните туристи или опуштените мештани доаѓаат за да избегаат од гужвите низ градот. Со оглед на тоа дека се наоѓа во срцето на градот кој инспирирал голем дел од делата на Габриел Гарсија Маркес, можете да очекувате да ги најдете неговите книги насекаде во кафулето, но има и одличен избор од други локални и меѓународни писатели.

3-1024x680

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s